Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu 4.Sınıf öğrencileri Akdenizi Koruyorum Eğitimi

Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan “Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılmasına İlişkin” protokol kapsamında 8 Şubat 2024 tarihinde Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu 4.Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildi.

“Akdenizi Koruyorum” eğitimi Akdeniz Koruma Derneği Eğitim Koordinatörü Funda Bayraktar ve Akdeniz Foku Koruma ve İzleme Program Koordinatörü Ezgi Saydam tarafından düzenlendi.

Akdeniz Foku, Kum Köpekbalığı ve Deniz Çayırlarının ekosistemdeki insan kaynaklı değişimlerden nasıl etkilendiklerini Deniz Biyoloğu Ezgi Saydam’dan ve 2017 yılından beri yürüttüğü çalışmaları izleyerek keşfettiler.

Merak dolu onlarca sorunun havada uçuştuğu eğitimde öğrenciler, Akdeniz Foku ve Kum Köpek Balığının hareketlerini, yaşam koşullarını incelediler. Akdeniz Foklarının hamilelik süresi ne kadar? Deniz çayırlarını başka yerlere eksek olmaz mı? Kum köpek balığı insanlara saldırır mı? Soruların sadece bazıları .

Görsel okuma çalışmasında öğrencilerimizden gelen bazı cevaplar; “Akdeniz Foku heyecanlı çünkü insanlar kıyıda ve denizde temizlik yapıyor…Deniz Çayırları sinirli çünkü tekne çapası tam üstüne düşüyor… Kum Köpek Balığı neşeli çünkü “Burada Kum Köpek Balığı Yaşıyor, Onu Koruyun” tabelası koylara asıldı… ”.

Eğitimin son aşamasında Akdeniz Koruma Derneği tarafından geliştirilen Akdeniz Koruyucuları kart oyunu oynandı. Okuldaki tüm arkadaşları ile oynamak üzere oyunun öğreticileri oldular.

Akdeniz Koruma Derneği’nin, TUI Care Foundation Sea The Change programı kapsamında yürüttüğü proje kapsamında sertifikalar ile çeşitli hediyeler de alan öğrencilerimiz yüksek sesle “Akdeniz Koruyucusu” olmaya söz verdiler.

12.02.2024 39

12-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-2024